Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Helaas hebben Marcel en Astrid besloten om te stoppen met de tak opleidingen.

Per 01-01-2024 sluit EMB-Opleiding zijn deuren.

Fysiologie van de baring

Fysiologie van de baring

68,50

Tijdens een baring is een kraamverzorgende nauw betrokken. Zij ondersteunt de barende, haar partner en de verloskundige. Om deze ondersteuning optimaal te laten verlopen, is kennis van het verloop van de fysiologische baring essentieel.

Daarnaast is vervroegde inzet een geweldig instrument om barenden te ondersteunen. Want kraamverzorgenden hebben veel in huis om daarin van grote betekenis te zijn. Niet alleen tijdens het laatste gedeelte van de baring, maar ook zeker tijdens de ontsluiting. “In mijn werk als verloskundige merk ik echter dat er onder kraamverzorgenden vaak onzekerheid heerst. Want wat als het snel gaat en het kind al geboren wordt, maar de verloskundige er nog niet is? Wanneer moet ik de verloskundige bellen? Wat is nog fysiologisch en dus normaal?”

Het doel is om de onzekerheid hierover minimaal te laten zijn, door het kraamverzorgende inzicht te geven in het proces van de baring en de handelingen van de verloskundige. Meer kennis en inzicht hierover is ook nuttig bij het ondersteunen van de verloskundige.

Tijdens deze training worden acute handelingen tijdens de baring maar minimaal geoefend, hiervoor zijn andere trainingen ontwikkeld (bijv. de CAVE-training van EMB-opleidingen). De scholing bestaat uit 1,5 uur theorie en 1 uur casuïstiek met behulp van een baringsfantoom.

Programma

  • De taak en verantwoordelijkheid van de kraamverzorgende
  • De spontane partus
  • Het begin van de bevalling
  • Weeën
  • De verschillende tijdperken van de baring
  • Ontsluitingstijdperk
  • Uitdrijvingstijdperk
  • Nageboortetijdperk
  • Vierde tijdperk

Deze training maakt onderdeel uit van een reeks, maar kan ook los gevolgd worden. We raden echter aan om ook de training “vervroegde inzet partusassistentie” en “pathologie van de baring” te volgen, om zo een volledig beeld te krijgen van de baring en wat jij als kraamverzorgende kunt betekenen voor de barende, haar partner en de samenwerking met de verloskundige.

Accreditatie

Deze scholing is door het KCKZ geaccrediteerd met 2,5 punten (studiebelasting 2, 5 uur) in categorie A.

Datum & locatie

wo 12 april 2023 Lelystad 18.45-21.30 u

Wij komen ook op locatie, mail naar info@emb-opleidingen.nl voor meer informatie.

De kosten van de scholingen zijn inclusief koffie en thee.